Blown away

 
Några människor kommer in i ditt liv och blåser omkull dig.
Andra lämnar dig när det blåser som värst.
Men några kommer som en lugn sommarvind, smyger sig omkring
dig som en skön filt.
De kan vara borta under långa perioder, men kommer alltid tillbaka...


Själv blåstes jag omkull av bara texten, Tack Carro! <3

Jag tänder ett ljus nu också, lyssnar på bl.a. brothers in arms, heal the world, tears in heaven.. Vi pratar aldrig om det, men idag är ju faktiskt en speciell dag. Så jag sätter mig ner och ägnar fler tankar än vanligt till vår bror, Micke. Han som faktiskt var den som började med att kalla mig trollunge.. sedan dess har troll alltid följt mig på något vis :).Min weekend i Ljusdal


Innehöll verkligen allt jag behövde och önskat.
Umgås med mina nära och kära, kramas med alla, prata med alla. Läkarbesök hos en riktigt bra läkare, födelsedagsfika, överraskingar, gesällbrevsutdelning, planering, vin, skvaller, hårklippningar, klä upp sig, styla, festa, dansa, skratta, gråta, uppvisning, god mat, människor, haskalycka, Sötis, Nova, telefonsamtal, för lite sömn.. vad mer, ALLT!

Jag kan nog inte beskriva hur bra den här helgen har varit, för mig och överhuvudtaget! Jag uppskattar allt och känner mig verkligen lycklig och laddad på energi efter detta. Den har varit så sjukt rolig.. kan en människa ha det så bra och roligt som jag haft det i helgen? JA :)

Tack alla som medverkade, jag är tacksam för minsta lilla, allt! Bara att se människor man inte sett på länge, prata med människor som verkligen betyder något och få höra om deras liv.

Om jag ska försöka beskriva helgen med några ord skulle det vara..

Lycka, kärlek, omtanke, liv!
... Pluss i kanten på detta var att komma hem till en lillasyster som jobbat stenhårt för att få ut en insnöad bil för att kunna hämta mig. Och en städad lägenhet :). De två senaste dagarna har jag dessutom sovit som en stock, när hände det sist? December kanske.. jag tror den här helgen verkligen behövdes!återkommer

.. Lovar!

återkommer med  bloggandet imorgon. Har haft en helt fantastisk helg hemma i helgen, innehöll ALLT jag behövde, mer om detta en annan dag.

Nu ska jag passa på att sova när jag väl är trött

Puss på er!

slita ut sig..

.. För någon månad sen sa jag:
-Jag kanske borde pausa lite från frisörandet och låta axel/rygg vila och se om det är något galet där.. alltså då jobba med något annat. Annars kanske jag om ett år inte kan jobba som frisör alls.

Men.. jag har ändrat den teorin. För man använder axlar och rygg hela tiden i de flesta yrken, frisör sliter man visserligen extremt på dem. Fast min nya teori är:

-Hellre bli utsliten när jag gör något jag tycker mycket om än att bli utsliten när jag jobbar med "något jag bara gör för stunden". min kreativitet behöver stimuleras!

planer, drömmar, förklaringarTydligen finns det inte alltid förklaringar till allt.. vissa saker bara är, bara händer. Men jag är en sån som vill ha en förklaring, som vill veta varför så att jag slipper fundera på det.


Nu är det också dags att börja ordna upp sommaren.. eller börja sätta funderingar/drömmar till verklighet och bestämma vilken utav dom som väger mest. I alla fall spåna i det, sen brukar jag låta "det som händer, händer och då är det väl meningen så".. Men man måste ju engagera sig lite också, annars händer inget.

.. Och när jag hade fått lite ordning på sommaren så fick jag frågan "Vad ska du göra till hösten Evelina?". Det vet jag i sommar, eller? Jag ska då njuta av sommaren lite först innan jag bestämmer mig för hösten :)


Sanningen är..."The truth is, everybody is going to hurt you. You just gotta find the ones worth suffering for"

/Bob MarleyVad beror sömnpratande på?


Jag pratar i sömnen nästan varje natt nuförtiden.. osammanhängande saker, inatt pratade jag till och med engelska. Sen slåss jag tydligen också, men den har jag hört förr! Sen brukar jag hålla på att rota runt i sängen, tro att jag steker våfflor, städar eller bakar.

Isa gör det hon med ibland, men inte lika ofta.. någon gång så väckte hon mig och sa "Ewe, din klocka ringer!!".. så jag stutsade ju upp i panik som vanligt, men det var helt knäpptyst i hela lägenheten och Isa slumrade vidare.

Vad beror sömnpratande på? eller finns det någon anledning till att man gör det.. iaf i så stor mängd? Jag skulle gärna vilja veta, har det något med drömmarna att göra?


 


Charmerande va ;)?


Ledig idag..carpe diem!


ViljaDet handlar inte om vad man inte kan göra, för då handlar det om omständigheter och de går att ändra på.

Det handlar om vad man vill göra och hur man vill ha det...


/
Evelina


Mål i munJag måste nog vara sämst på att prata för att vara tjej?!
BokrekomendationRekomenderar denna bok starkt:kreativt stimulerande


Jag märker mer och mer varför jag tycker så mycket om att hålla på med hår och frisörandet.. jag saknar det mer och mer! Sen har jag sagt förut att det är enformigt att vara frisör.. jag tar tillbaka det!

Det jobbet jag har nu är enformigt! samma, samma, samma.. dag ut och dag in. Smöra mackor, steka våfflor, koka kaffe, diska, var trevlig mot kunder, laga mat. Om och om igen. Just nu passar det mig rätt bra faktiskt meeeen, jag börjar känna hur det verkligen kryper i fingrarna och jag tittar konstant på andras hår?! För frisör kan nog vara bland de mest stimulerande jobben ändå, kreativt. Varför sa jag förut att det var enformigt? Jag menar, varenda person som kommer in genom dörren gör ju något helt eget och på en dag hinner man ju med några olika klippningar, färg och sling m.m.

Pluss att man kan göra sig iordning till jobbet utan att allt är förstört efter en timme på jobbet.. Mitt hår kommer ha vuxit fast i den där jäkla hårtofsen jag måste ha nu, för hygienens skull.


Detta var nog meningen alltihopa, så jag skulle upptäcka vad fel jag haft förut om frisörandet. Men på en arbetsplats är det mer personerna som jobbar där som gör det värt att vara där än arbetet i sig, just nu.. och de finns en hel del guldklimpar på cafeét, jag vet redan nu att jag kommer sakna dom sen!

Nu ska jag trycka in lurarna i öronen och bege mig ut på en uppfriskande intervallrunda. Solen skiner, människorna är glada och det är bart på marken (till stor del). Perfekt för löpning! Men först ska jag dansa av mig lite energi här hemma.. den där partypeppen sitter i än, vill aldrig försvinna.Tid för eftertanke..
Sant, så sant! Jag är helt seriös när jag säger att jag tar en "facebook detox" ett tag.. jag gör slut med facebook, eller tar iaf ett uppehåll. Hur långt det blir får tiden utvisa. Så mina vänner, ni har alltså sett rätt.. Undertiden koncentrerar jag mig på mig själv och mitt. Ni vet var jag finns.. Inte på facebook.  Håller mig till bloggen och skype (det kan jag inte lägga ner).


Annars nås jag på min kära telefon 24/7 :)varm skummjölk i en proteinshakerVet ni vad som händer om man har varm skummjölk+proteinpulver i en proteinshaker med lock på?

Det vet jag...


Det blir explosion när man börjar skaka och locket flyger av så att mjölk och pulver sprutar överallt. Don't try it at home!

Dålig bloggare just nuCarro klagar på att jag är dålig på att blogga nuförtiden.. jag hittar inte inspirationen just nu. Men jag ska nog köra en facebook detox så då har jag mer tid över för bloggen. Tråkigt bara att det varken fungerar att lägga upp bilder eller videos just nu heller? Sen väntar jag ju på den där sjukt fina designen som Carro skulle fixa i augusti ;)

Men okej, jag ska hitta på något att skriva om mera nu!


Jag tänkte lägga upp en bild på Carro och skriva något roligt, fint..

Men jag säger istället att jag saknar min storasyster jätte mkt!/Penntrollet

Skype räddar min söndag!

Fick mig nyligen en efterlängtad skypedate med Malin, känns så overkligt att hon är på andra sidan jordklotet och struttar runt bland pelikaner, palmer och surfande australienare. Skönt att höra hur hon har det, att alla tar hand om henne och ser till att hon har det bra.. Saknar tösabiten massor!


/Penntrollet

Frammåt, bakåt, nu!Har börjat fundera över sommaren.. Vad jag ska göra då? Kikar då och då på ams för att se vad som lockar, men det finns så mkt som lockar mig. Men jag spånar bara i det, försöker verkligen att leva mer i nuet nu, men man måste ju ändå nosa lite på framtiden så man inte är ståendes där sen :)


Mamma och Pappa har åkt hem, igår. Har varit skönt att ha dem här och ha lite mer sällskap än vanligt! Ikväll kommer Gabbe såå de blir inte en lugn stund i denna lägenhet nu ;).

Nu ska jag ta och lägga mig och läsa. Mamma hade med sig en väldigt roande bok.. "Alla får ligga"


Godnatt!

Mamma och Pappa gästar Trondheim

Har Mamma och Pappa på besök här i Trondheim.. skönt att vara ledig två dagar i rad för en gångs skull! God mat, VIN och umgås massor och en heeel del fika.

Därför börjar jag imorgon min detox, Äntligen.. skönt att få lite ordning på kroppen. Fast det allra nyaste, vet ni vad det är? He-tox.. fundera på den ni ;)


Gratulerar Storasyster Carro till anställningen på ICT, himlans skönt för dig! Kunde inte riktigt spritta ut i studdsande glädjeskutt då mamma, pappa och isa hysshade åt mig hela tiden ;)..

/Penntrollet

Du får inte..

Du får inte knacka på min dörr
Om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn
Och börja kalla mig för din
Och du får inte vandra på min väg
Utan att visa mig ditt mål
Och inte stjäla av min godhet
För att fylla upp ditt hål

Och du får inte riva mina murar
Som jag omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar
Så att jag kan somna tryggt
Och du får inte ha mig som en dröm
När jag vill va din verklighet
Och du får inte säga att du hoppas
Om du inte tror du vet

Du får ta den tid du behöver
För att förstå vad det är du vill
Vad är det du vill?
Du får be en bön att tiden
Du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar
Så att två själar kan få ro
Och så att allting som vi lovade
Oss själva kan få gro

Och du får inte röra vid mitt hjärta
Som om allt var uppenbart


/Evelina

Går mot mina principerNi kan kalla mig Evelina "Dubbel moral" Andersson...


RSS 2.0