You're hot then you're cold..Skulle lägga in låten med "The baseballs" här.. men det ville inte min blogg så jag får nöja mig med tanken av det. Värt att lyssna på texten säger jag till er.
You change your mind
Like a girl changes clothes
Yeah you, PMS
Like a bitch
I would know

And you
Over-think
Always speak
Cryptically

I should know
That you're no good for me

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in and you're out
You're up and you're down

You're wrong when it's right
It's black and it's white
/the redhead


Som jag hade dig förut..

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mårJa, jag erkänner... på gott eller ont, det vet jag inte?


Stoppade tiden för en stund, var det någon mening i det?Ja, Evelina har gjort det IGEN! Jag som aldrig försover mig (endast så jag inte har lika lång tid på mig innan jag bör vara på jobbet), Men två gånger det senaste halvåret har jag vaknat när jag redan skulle ha börjat. En gång på trendmässan då jag vaknade 20 minuter efter min starttid.. trött och sliten som ett as så slängde jag i mig frukost och drog tre gånger på ögonfransarna och var ändå där 30 min senare. Men jag såg ut som sju svåra år, man skulle kunna tro att jag hade druckit alkohol i flera dagar innan och itne sovit alls, men så var det inte! Tack vare att Evelina E ändå tyckte jag gjorde ett så himla bra jobb och ändå tyckte om mig så klarade jag mig genom denna dag fint.. förutom att när jag slutade skulle jag vara påväg till bollnäs på en gång, men väskan var opackad och jag var ostylad ;P..


Andra gången var idag?!
Jag ska kliva upp vid 05:30.. vaknade och kände mig utvilad och tänkte att nu kan det ju inte vara långt kvar tills jag ska upp men jag kikade på mobilen och det stod att klockan var 01:40.. så jag lutade mig skönt tillbaka och tänkte "jag har ju många timmar kvar att sova". Några timmar senare vaknar jag av att det börjat ljusna.. och när det gör det då har jag varit på jobbet i 2 timmar redan.. får panik, tittar på klockan och det står 01:50?!?!?! Vad faaaaaaan! Det stämmer inte så jag rusar upp och är helt panikslagen och letar efter någon annan klocka, hjärtklappning till tusen.. eftersom jag har ett ansvarsområde som ska vara gjort varje morgon, fixa smörgåsar och våfflor tills vi öppnar bland annat. Jag börjar i vanliga fall 07:00... När jag tillslut fick fram en klocka så var den 9.00!!!!!!!!

Varför har ingen ringt? varför har min klocka helt plötsligt stannat mitt i natten? VARFÖÖÖÖÖR?! De måste hata mig på jobbet.

Men jag ringer min chef och är helt upp i varv och ber så hemskt mycket om ursäkt och förklarar hur det ligger till och hon skrattade och frågade m jag kunde vara där snart.. Självklart sa jag och slängde i mig frukost och på med kläderna.

09:30 var jag på plats... alltså 2,5 timmar senare än jag skulle.. en sovmorgon på sisådär 4 timmar, är det verkligen möjligt? Jaa, heter man Evelina så är det tydligen möjligt. Jag skrattar bara åt det nu och mina chefer gjorde likadant, tur de tycker så mycket om mig för jag hade inte riktigt litat på mig om jag var dom.. men de berömmer mig fortfarande och skryter om mig för kunder och försäljare, jag är såå glad för det och dom är verkligen guld!Så varför stannade min klocka inatt då? Var det tid för eftertanke? Alla vill vi ju kunna stoppa tiden ibland, min gjorde det.. ska ens en mobilklocka kunna stanna?!


/Penntrollet som stannat i tiden för en stund

Bullfest...

Just när jag sitter och tänker att jag måste ta tag i maten och allt nu och inte äta våfflorna på jobbet.. ett mellanmål kostar inte mkt. Då kommer isa in med en kanelFETjävlabulle från sitt jobb.. kan man motstå? NEJ!?

Men de är en ny dag imorgon :).

Älskar mina chefer.. Både för dom är så snälla och söta och för dom gör allt för att ha mig kvar. Idag fick jag min tullbricka så jag åker gratis genom tullen utan problem. Jag tror jag skulle kunna smöra till mig bensinpengar om jag jobbar riktigt bra.. men jag tycker dom skämmer bort mig redan så, det tar vi senare. Kanske till och med en biltvätt då och då ;)

Här kommer bilder på bilen när den var den skitigaste bilen i trondheim.. jag har bestämt mig för att ta hand om henne bättre nu. Hon är faktiskt en riktig superbil som inte krånglar mkt alls trots ålder och alla de milen jag kört med de, jag ska verkligen ta bättre hand om den nu.. lilla bitchen!


Bilderna på vår stökiga lägenhet får ni inte se än ;).. Men den är inte så stökig längre iaf :).. Min bil är inte lika skitig heller längre för den delen, även om jag snart ska unna den en liten tvätt.

Puss på er!
/Evelina

Vad är det för en dag? De är ingen vanlig dag för...

För det är världens bästa Hellans födelsedag!
GRATTIS!!!!!
Hoppas du firas stort och får mkt paket och tårta, jag lovar dig att jag är snart hemma för att fira dig jag med, alldeles snart.Collide...


.. Even the best fall down sometimes
Even the wrong words seem to rhyme
Even the stars refuse to shine..Men.. efter regn kommer solsken
 
/
Evelina


only dreaming


Was it only just a dream?


.. can't tell

Håret strejkar och saxen kommer till undsättning


Jag har verkligen letat tid för att hinna klippa mig, då gärna hemma i Sverige men nu var det snart 5 månader sen jag klippte mig och mina toppar var helt oenig med mig! Så idag tog jag fram saxen och klippte et själv! Ja, ni läste rätt.. Just nu ser det bra ut faktiskt, tro det eller ej mina kära frisörvänner! Men det kan hända att någon får så lov att gå igenom det när jag kommer hem ;). Men i kris är allt tillåtet


 
Detta var tussen som åkte av, inte så mkt men topparna var inte mkt att hurra för heller så!  
Resultat?!
Förutom att mitt hår vägrar hålla sig platt och redan skruvade sig längst ner efter 15 min..

Sen skulle jag spänna mig för Isa och visa musklerna.. lr nått ;)!
där brast tröjjan/Nyklippt Penntroll


Letar visdomsord..

Och vem är bättre på sådana än Lars Winnerbäck?!


t.ex.:

Det mörker du ser gör att stjärnorna syns lite mer!

Ljuset blir större när natten tar form och värmen blir mer värd i storm

Nykter utav vin och full av längtan är det lätt att säga fel men tänka rätt

Sovmorgon!

.. Liten iaf! Börjar klockan 10:00 idag istället för 7:00, skapligt skönt att inte behöva kliva upp 05:15. Även om det går helt okej så känner man det ju ändå i slutet av dagen. Speciellt igår, hängde inte med för fem öre! Men det kan ju bero på att jag i Torsdags provade på att ha två jobb efter varandra. Skulle funka om jag faktiskt kunde få gå hem vid nio-tio istället för runt tolv tiden. Jag ´klev alltså upp 05:15 i Torsdags som vanligt, började jobba 07:00, slutade 15:30.. åkte hem, slängde i mig "mat", tog bussen ner till en restaurang och började där vid 17:00, slutade runt 23:00 och var inte hemma förän 23:45.. HOPP i sängen och försöka sova de ynka timmarna till 05:15 trots att adrenalinet låg högt.. Mådde som en zoombie igår, men klarade mig fint genom jobbdage iaf!

Nä.. nu måste jag gasa iväg med den lilla blå till jobbet!

/Penntrollet

Ungkarlsliv!?


Upptäckte idag när jag kom hem från jobbet att det ser ut som någon jäkla ungkarlslya här hemma, USH! mkt för att vi (Isa) ska spara på elen och inte vill ha lamporna tända så man ser ingenting när man är hemma, vilket resulterar i att man spar saker till sen eller släpper saker på plats.. Ush, skämmes! Detta är inte vanligt för mig. Jag knäppte kort på eländet idag, men jag vågar nog inte lägga ut dom. Mamma skulle skämmas ;P. Till råga på et hade jag Trondheims skitigaste bil för några dagar sen också tror jag, jag skämdes när jag skulle tvätta den.. men nu är den ren, ett tag iaf :)!


Blod, svett och... matos!

Jag luktar matos, ibland skulle man kunna steka något på mitt ansikte, jag springer så jag nästan blir andfådd ibland och svettig, så är det att jobba på holm café.. men de gillar jag, tiden går mkt fortare då!

Min andra dag och de gav mig redan ansvar för morgonrutinerna i café delen, vilket innebar att jag var själv där från 7.00- ca 9.00 då dom öppnar, jag hade viss hjälp från bageridelen.. men att smöra och lägga upp på¨lägg snyggt och fint på 170 olika sorters smörgåsar med olika pålägg på samtidigt som jag steker 230 våfflor som ska smöras och fixas.. Jag måste säga att det var rätt kämpigt där ett tag, men jag klarade det ;)!

Nyss duschat av mig matlukten och ska nu krypa ner i sängen.. samma tid imorgon! Nu har mina chefer också fixat så de är de som betalar min tullavgift.. man ska ha flyt ibland åh!

Jag har sagt det förr och säger det igen.. en sak jag vet att jag inte vill bli är kock!

/ Sömnigt penntroll!

Snabb-bloggning


Har provjobbat på Café/bageri idag 07-15.30.. uppstigning kl 05.15 men de gick fin fint det och hela dagen gick super. Jag förstår dock inte riktigt vad provjobb för norrmänn är? När jag skulle provjobba på salongen så skrev de in mig en hel vecka och när jag sen tackade nej (första gången) så vart de griniga, det var ju ett provjobb? I fredags kom vi överens på cafét att måndag var endast provjobb och sen kunde vi prata efter.. När jag sedan gått halva dagen idag så märkte jag att de skrivit upp mig hela denna vecka och nästa med?! Här blir man anställd utan problem.. och idag kom de med ännu finare erbjudanden, jag förstår inte, norrmänn måste vara riktigt dåliga på att jobba eftersom de litar så starkt på mig efter bara en dag, det kändes som jag hade jobbat där länge.. Men glad är jag för det :)

Nu dags att sova.. upp vid 05.30 imorgon igen :)

/Penntrollet

Du får inte knacka på min dörr, om du inte är beredd att komma in

Och du får inte vandra på min väg
Utan att visa mig ditt mål
Och inte stjäla av min godhet
För att fylla upp ditt hål

Och du får inte riva mina murar
Som jag omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar
Så att jag kan somna tryggt
Och du får inte ha mig som en dröm
När jag vill va din verklighet
Och du får inte säga att du hoppas
Om du inte tror du vet

Du får inte andas på min panna
Och inte få mig falla mer
Om du inte sen kan stå för
All den oreda du ger


/ Evelina

Söndag, söndag, söndag!Idag är dagen då jag borde ta mitt stora beslut?! det har varit en väldig bergochdalbana sen jag kom hit med vissa beslut. Just nu har jag att välja på att jobba på en väldigt bra salong som frisör, dock sämre lön.. eller jobba massor på ett café 3 mil härifrån men då tjänar jag bättre och sedan har jag lite napp på ett träningscenter här i närheten också. What to do?

Mina tankar går just nu så här: Jag vill jobba som frisör för att salongen är så bra och jag kommer få börja lära mer om ekologi och sånt som jag är intresserad av och de kommer verkligen satsa på mig, men samtidigt är jag ju i norge för att tjäna mer pengar? Och jag har redan efter denna haft ont i axeln varje dag när jag kom från salongen, även om jag bara jobbade 4 timmar, förslitning, REDAN?! Eller på gång, är rädd att förstöra för min frisörframtid då också.

Att jobba på café skulle vara både bra och roligt. De har så långa öppettider så jag har stor chans att jobba över, stämningen där kändes lite som på campingen, väldigt familjär och mysig. Jag belastar inte axlarna på samma sätt men kommer då inte utvecklas som frisör heller. Dock kommer det inte alls vara krävande psykiskt, snarare skönt, bara jobba hårt och inte tänka så mkt mer.. så är det inte när man är frisör, när man kommer hem har man flera kunder att gåigenom från dagen och samtidigt fundera på morgondagens, lite så är det iaf.. Man släpper inte jobbet när man går därifrån.

Att jobba på träningscenter skulle också vara roligt. Jag skulle då få gratis gymkort och kunna träna hur mkt jag vill samtidigt som jag får känna på den branshen lite, jag är ju väldigt intresserad av den med!

Helst skulle jag vilja göra ALLT, mend e går inte! Veliga bettan ska fortsätta vela ett tag till iaf..

Det är dagsläget från trondheim!

/Penntrollet

Kattvaktande är inte Isas grej


Som jag tidigare skrivit har vi vår lilla huskatt här hemma, Bob! Jag lämnade Isa som kattvakt för ett tag och fick höra att hon inte alls skött honom som hon skulle.. Det är en väldigt lättskött katt så det borde inte ha varit något problem. Men tydligen?! Nä, nästa gång Bob behöver vaktas vet jag inte om jag anlitar Isa ;).

Ännu värre om de skulle varit en riktig katt!

Tracy Chapman-The promise
/Penntrollet

Val, val, val.. bara massa val!

Vissa val man gör i livet är bra, vissa är dåliga.. Jag vet inte om det här beslutet var ett av mina bättre! Men jag vill inte höra något om de, mitt beslut, jag som lever med det, jag som tog beslutet, jag som får stå kastet..

Punkt slut!

Yogatime!


Var alldeles för förvirrad och arg på mig själv igår för att blogga.. Efter lite prat fram och tillbaka, funderingar, hårda ord mot mig själv och lite tårar av lesshet så  kom mitt beslut fram, tror det tog fem timmar sittandes på samma ställe, i soffan! Men de är väl sån jag är antar jag?! Det krävs en del tid och att känslobergochdalbana för att komma fram till viktiga beslut :)

Ärlighet varar längst.

Har nyss kört lite poweryoga här hemma, skickade ut isa på en promenad så jag inte skulle stå med henne skrattandes bakom hörnet. Skönt, det behövdes../ Ärliga Trollet, med dålig pokerface


Min katt... Bob!

Som de flesta vet så har jag tjatat om en katt sen jag var 15 då vi flyttade till Ljusdal och min dåvarande katt "sprang bort". Men jag har ju glömt att berätta att när jag fyllde år i oktober så fick jag en katt, av Helene, Bob heter han. Jag vart sååå lycklig! Han är vit, har stora fina ögon, en rosa söt nos och inte är han stor heller, som en liten kattunge än, Pluss ett litet halsband med en bjällra på så han itne kan jaga råttor och sånt. Ännu positivare är att man lätt kan bära med honom, allergiker klarar av honom, och någon kattlåda behövs inte då han inte gör de som katter gör på en sån.. OCH man lägger inte så mycket pengar på honom till mat heller, snarare i honom?! Ja, man kan faktiskt tjäna en slant på honom om man är sparsam i andra fall.

Självklart har jag med mig Bob hit, han är vår husgud och sitter och håller koll på lägenheten och oss hela tiden. Låter det inte som ett riktigt bra husdjur?!


Detta är min Bob! ;D

/Penntrollet.. & Bob


Njords vei, Trondheim

Här kommer bilder på lägenheten efter vi försökt inrett lite men samtidigt varit ekonomiska.. vilket betyder, Inte plocka hur man vill på Ikea, tur att Isa gått ekonomi :).


Den otrooligt "snygga" tygbiten hänger nu över en ännu "snyggare" rullgardin i sovrummet.
Dock fick jag inte köpa matchande påslakanset för lilla ekonomen..


köket (Den tomma vita skålen ska inte vara tom, det ska vara frukt i den ;D)


Nu har vi tv t.o.m


Vihar faktiskt gardiner, men de syns inte.. men så var de billiga också, ni ser väl lyckan hos den lilla ekonomen ;)


Kaminen.. som vi fortfarande inte fått tag på ved till


Lilla hallen, en större hall utanför dörren.. helt onödig!


Badrummet, halvbra planlösning

Så här ser det alltså ut, här bor alltså vi! Vi har gott om plats och många sovplatser för de som vill hälsa på.. Jag ska sätta igång med kakbakning imorgon så då är det bara att börja komma och hälsa på ;)


/Pennis


Jag fick låna en ängel...


Just nu sitter jag och Isa med varsin dator i knät med alla lampor släckta och elementet på låg hastighet.. här ska sparas på el! värmen är iaf okej här nu, inatt klädde jag på mig massor igen men jag fick slänga av mig täcket flera gånger, VARMT!

Var på intervju för en frisörsalong idag.. dock vill de att jag hyr stol och visst vore det roligt och jag skulle kunna jobba gärnet om jag så vill, men jag vet inte, vågar jag? Borde jag vara beredd på att vara här en längre period då kanske? Har till fredag på mig att bestämma.. På vägen hem hoppade jag på totalt fel buss och var påväg att hamna.. ja jag vet inte var? Så en resa som skulle tagit 10 minuter tod istället en timme, men jag tog mig hem! ;)

Igår hade Isa kunnat starta en brand här också.. om jag inte varit med. Nu får hon inte röra elementet mer!
Tredje gången gillt!

Tillbaka i Trondheim igen, tredje gången gillt kan man ju säga.. får se hur det går denna gång. Efter lite felkörningar och ett snabbt stopp i Åre så kom vi tillslut fram hit igår, till vår nuvarande bostad. Mysig lägenhet, dock lite tom på småsaker och vääldigt kall just nu, men vi jobbar på det. Inatt sov jag med underställ, strumpor och duntofflor och med huvudet under täcket.. ändå låg jag vaken mestadels för jag frös, jag brukar inte frysa!

Jag ska vara mer effektiv här på bloggen nu, mamma och pappa gav mig en kamera i julklapp.. Jag är dålig på att använda den men jag ska se till att göra det! Så jag börjar med lite bilder på lägenheten (igår när vi kom hit). Idag har vi nämligen varit på IKEA och inhandlat lite smått och gott så det känns mer hemtrevligt, även om vi försökt tänka ekonomiskt.. vi lyckades rätt bra! Resultatet och bättre bilder av lägenheten kommer sen.


märk våran otrooligt snygga och förmodligen hemmagjorda gardin..


Nu har ni iaf fått sett lite hur det ser ut här, inte världens bästa bilder men det blir bättre nu när vi inrett lite. Igår konstaterade jag (och Isa) för den delen att jag förmodligen inte tål att dricka redbull i vanliga fall heller, Jag betedde mig mestadels som en eldsprutande drake igår tydligen?! No more redbull!

Mer updatering kommer, ska skriva kontrakt på lägenheten nu innan vi sover, imorgon är det fokus på jobb!
/Puss från Penntrollet


RSS 2.0