Borta bra men hemma bäst

Är hemma igen efter tre riktigt bra veckor ute i Europa. Jag har sett massor på gott och ont. Colloseum, romerska byggnader, sliskiga italienare, otrevligt service folk, fattigdom, rikedom, äckliga tågtoaletter, äckliga hostel, fräsha hostel, stränder, försäljare, tåg, notre dame, triumf bågen, varit upp i ett bombhotat eiffeltorn(utan att veta om bombhotet så klart), Disney land Paris, Ghetton, Köpcentrum med endast gucci, prada, vercage m.m. Berlinmuren, gängbråk i ghettot, gondolmän, trappor, marknader, mer turistatraktioner, människor, gränder, mysiga restauranger, italiensk pizza, italiensk pasta, italiensk glass, fransk croissang, franska baguetter, paella, trevliga människor... Berlin, Venedig, Rom, Florence, Nice, Barcelona, Paris, Stuttgart, Köpenhamn! Massa, massa mer..

Kort och snabb update! Jag har det himla bra i tre veckor och känner mig lyckligt lottad över att fått se allt detta, så nöjd. Det var verkligen värt varenda krona och jag uppmanar andra att göra denna resa. Eftersom man inte bara ser bra saker så lär man sig uppskatta saker man själv tar för givet. Jag uppskattade verkligen en säng när vi hade sovit på nattåg t.ex. Här hemma går jag och uppskattar allt, minsta lilla.. man lär sig mycket alltså, om sig själv med!

Tackar Helene och Sofie för en sjukt bra resa som inte kommer försvinna ur minnet, trots både mot- och medgångar!


/Penntrollet tillbaka i Ljusdal, flerspråkig och berest!

homesickness

Jag erkanner.. jag har en gnutta hemlangtan, men det finns goda orsaker till det!

In Barcelona!

Sedan jag skrev sist har vi hunnit med en dag i Florence, tva dagar i Nice varv en pa stranden. Nu ar vi i Barcelona.. kom igar mitt pa dagen men sprang runt och letade hostel tills fem tiden. Med vaskor pa ca17kg, i25 graders varme, utan mkt somn och mat. vi var heeeelt slut nar vi kom fram. Vi har iaf ett frasht hostel, valdigt fint.. dock far man betala om man ska nvanda koket och itne tvatta pa rummet. Idag tankte vi ta en dag pa stranden om vadret tillater, annars blir det val kika lite affarer. Jag far val kanske guida damerna lite av det jag kommer ihag sen jag var har med JOefine och Lovisa 2009, nar vi halsade pa Lilly.. Jag far flashbacks hela tiden nar jag gar har :).

Jag njuter av att fa se allt under denna resa, av solen och varmen. I florence testade vi aven Italiensk pasta och italienskt vin.. bada var goda faktiskt, inte jatte stor skillnad men pastan smakade anda liite godare! Har i Spanien tankte vi kanske hinna med Paella, Tapas och Sangria.


Har i Barcelona blir vi tills sondag da vi aker vidare mot Paris.

Hoppas allt ar bra med er, kanns konstigt att inte kunna ringa som man vill.. men det gar undan, 3 veckor gar sa fort.. halva tiden ar redan gjord! Nu ska jag ata mig en egengjord frukost och sedan ut i staden!

/Penntrollet in Barcelona

Mamma mia, Pizzeria!

Har gjort rom en dag till! valdigt fin och maktig stad.. sett den spanska trappan och fontana di trevi sen strosat runt i affarer en del. Italienarna ar inte blyga manniskor, mkt komplimanger, idag var det t.o.m en som ville knappa kort pa oss tre for att ha till sig sjalv och sen bjuda pa kafe, hander aldrig i sverige!

Hostelet vi bor pa ar sunkigt, vi har grisar utanfor fonstret!

imorgon aker vi vidare till Florence och kor en dag dar for att sen besoka Nice i nagra dagar. sa nu maste jag krypa ner i asngen, lang dag imorgon!

Pizzan i Italien ar iaf trakig, italienska glassen ar sjukt god.. Smakade nutellaglass, namnam! Imorgon blir det pasta och ett glas italienskt vin, far se hur det smakar:)


ta hand om er!


/Penntrollet.. still in Rome!


Penntrollet speaking from Rom

sitter nu pa ett mindra frasht hotell i Rom, 20min utanfor centrum. dusharna ar riktigt ackliga, men man kanner sig renare iaf. vi har hitills klarat av Berlin, Venedig och Rom.. har hunnit se massor av saker, lite stressigt ar det men vi forsoker hinna med en hel del pa tre veckor. Vi hinner nog ta det lugnare i de andra landerna. Vi forsoker sova mycket pa tag.. hittills har tysklands tag varit bast, Italiens ar JATTE ackliga, sunkiga och obekvama.

Kor en snabb update bara, det jag hinner!

Berlin var fint pa sitt vis, valdigt frasht boende, venedig var valdigt vackert och Rom med, mkt maktiga byggnader. Var in pa colloseum, det var haftigt! Nu funderar vi pa om vi ska stanna en natt till i Rom eller aka vidare mot florence.

Ska forsoka uppdatera sa gott jag kan, svart nar man itne kan ringa som man vill och internet ar inte alltid tillgangligt.


Nu ska vi fortsatta disskutera och leta hostel!

ta hand om er!

CiaoCiao

/Penntrollet

RSS 2.0