Who stole your heart or did you give it away?



Jag vet att jag tjatar att man inte ska spela sönder låtar, men tracy chapman är svår att sluta spela och svår att spela sönder.. just nu går denna på repeat!

/Penntrollet

Födelsedagskalas!


Idag fyller Iza 19 år.. nu har hon bara ett år som tonåring och sen är hon 20, gammal och grå! ;P Så hela dagen har innehållit födelsedagsfirande och fika. Men jag tillägnar ändå detta inlägg till henne. Stort grattis på födelsedagen fisan och hoppas presenterna var bra.. trots att önskelistan var liten och extremt dyr! ;)


Hittade dock ingen RIKTIGT ful bild så denna får representera damen!
/Penntrollet


Det går rysningar genom hela mig..


Jay har inte riktigt träffat mig förut när det gäller hans sång och framträdanden, visst har jag tyckt han varit bra.. Men igår, herregud!

Detta framträdande var verkligen berörande.. jag blir tårögd och det går rysningar genom kroppen varje gång. Så himla proffesionellt och så, så bra!




Hembesök

Jomenvisst! Isa och jag är hemma i ljusdal och hälsar på en sväng. Hon fyller ju år i helgen hon åh, tråkigt att fira födelsedagen på ett hotell.. så vi tog superbilen hemmåt. Superbilen som just nu ser ut som jag varit ute och kört offroad i några timmar med den, smuts ÖVERALLT! Jag som tvättade den kliniskt ren innan vi åkte.. suck!

Hade!

/Penntrollet

Sjukstuga nr 1

Isa går på pencillin och nu är jag också sjuk. Jag har kurerat mig med värme, dush, ipren, apelsinjuice, te och våfflor.. så nu ska jag ta mig en kopp te med en ipren och krypa ner i sängen framför tv:n.

Det går väl inte som på räls för oss, men man får väl räkna med lite sånt här också.. Jag som är lite sprituell av mig tänker ju jämt "det är väl inte meningen då", nä.. det är väl inte de. Sånt som märks! Vi har TOK sökt jobb och boende hela dagen idag, men har b-plan(er) på gång.. det är dyrt att bo så här. Men jag tänker inte klaga på att bo på hotell med frukost buffé, sköna sängar, våfflor till kvällen.. vem kan klaga på det? Synd att vi måste betala det själv bara ;).

Nä.. nu ska jag kose ner mig i mitt täcke :)!

/Pennis

Norrmän+sätta avstånd=Falskt

Ja, de är framställt, norrmänn kan inte sätt avstånd. När vi var i röros sa de att det var endast 20 min till gränsen.. kanske om man kör 160km/h, i Trondheim sa de att hotellet vi bor på nu endast var 15 min från Centrum.. för oss tog det en timme att ta sig hit och okej vi kan räkna bort lite tid för kötiden men ändå, det var iaf inte en kvart. Idag så märkte vi att inte ens på skyltar kan de sätta avstånd. Igår när vi var ute och tog en powerwalk så såg jag att det finns cykel/gångväg in till centrum. Visst att det stog att det var 11,8km dit men iaf. Vi fick sova en natt till på hotellet men ville ändå in till centrum och visa upp oss på bemanningar, skriva ut mer cv:n och sådant, men vi tyckte bussen va lite dyr och eftersom varken Isa eller jag haft problem med att gå förr så tänkte vi att vi går in till centrum och tar bussen hem. Vi har ju gått från Ljusdal till Haskalycka förut oh det måste ju vara mins 12km? Det tog då ca 1 timme och 20 min eller något.

Vi började traska vid halv elva och jag räknade då på att vi kanske skulle vara framme runt tolv, då hade jag gett oss en del extratid också. MEN IKKE, det tog oss 2 timmar och ca 15 minuter att ta oss in till centrum, Norrmänn kan inte mäta avstånd! Jag tror de chansar och tänker "det är inte så noga, ingen räknar".. men så kommer vi och är dumma svenskar och tänker "vi går in till Trondheim". Skapligt ont i fötterna och trött i benen kom vi iaf fram och tog oss in till massa bemanningar men deras glädje strålade inte direkt.. inte direkt hjälpsamma utan de sa åt oss att vänta tills de hör av sig, ska vi vänta i evigheter lr?

Lägenheten vi skulle få imorgon blir inte av heller, som vi väntat och längtat tills vi skulle få flytta in och slippa betala förmögenheter på tak över huvudet för en natt. Tydligen verkar det osäkert på när de som har den kan flytta ut och de avslutade sitt tråkiga medelande med "Lycka till med ert bostadsletande", låter som vi itne får den lr? Men hon sa samtidigt att vi kanske kunde få den om ca en vecka.. SUCK!

Nä, promenaden tog kål på mig idag.. ont i fötter och ben OCH nu har jag blivit sjuk istället för Isa. Vilket betyder att jag får ge igen för min sömnlöshet och hålla henne vaken om nätterna, om jag får till något snarkande vill säga ;)


                                                    
                                   Hade det varit lika varmt som det var denna dagen hade jag kanske inte blivit sjuk
                                                           "På tur i Kleppe vid havet Sommaren 2009"


Natti på er folkens!
/Penntrollet, hemlös och jobblös i Trondheim

... ångrade mig!

Jag tar tillbaka det där med att jag nu kan sluta använda öronproppar. Jag måste börja använda dom dagtid.. Isa kan verkligen det där med att spela sönder låtar!!

När vi ändå är inne på låtar tänker jag tillägna en låt här på bloggen till min kära HellanBellan så hon förstår att jag inte har glömt henne och tycker hon kan ta sig hit så vi kan skapa fler roliga minnen till Robyns låtar ;). This is for you!


Inget boende förän tisdag blir det, så nu är vi bostadslösa en natt.. dags att leta tak över huvudet igen.


Sandmoen Hotell

Eftersom vi har så dålig framförhållning var vi igår tvungna att flytta ut från Vandrarhemmet inne i Trondheim eftersom det var fullt. Så vi ägnade ca 4 timmar till att leta nytt, billigt och gärna centralt hotell. Nu sitter vi här, 2 mil utanför trondheim centrum bland lastbilschaffisar, industriområden och ryssar. Direkt billigt var det inte heller men det är mysigt. Riktigt god frukost, egen dush och toalett, egen tv (med svenska svt1) och klockan 17-21 varje dag får man gratis våfflor med sylt om man gräddar dem själv.

Förövrigt har jag snart stickat klart min halsduk som jag började med för ett tag sen, det har faktiskt blivit lite av en meditation för mig.. Jag började för jag ville ha en egen halsduk och för jag ville göra något kreativt men det är faktiskt lugnande också. Nu låter jag gammal och grå, men jag lovar, bra grej för den som är kreativ. Isa frågade dock mig för ett tag sen vad jag skulle sticka efter halsduken?.. syns det så väl att jag har det som "meditation"? ;)

Sedan vill jag gratulera Pappa på farsdag, Isa med! Vi hade gärna varit hemma och firat denna dag med Pappsen, men vi har inte glömt, vi har däremot tänkt till en hel del


PS. Snarkulla har slutat snarka och jag kan sova som folk igen, utan öronproppar.. pust! Nu spånas det på ett nytt smeknamn, hon tycker inte fisen är så coolt, jag utmanar er till att lämna förslag här i bloggen. Och vi har förmodligen lägenhet från imorgon om vi vill, på Solsiden DS.


                                                       



/Penntrollet


Bättre dag i Trondheim

Humöret och hoppet är båda bättre idag. Vi har inte fått så mycket napp på jobb dock men mycket mer entusiasm än i Röros. Lägenheter har vi däremot fått mer napp på, en som är väldigt central, väldigt fräsh, inflytt omgående, första handkontrakt.. dock liten och dyr men det får vi väl räkna med. Sedan några som ligger lite utanför.

Stötte på en väldans trevlig svensk kille här på vandrarhemmet och han gav oss hopp om jobb tillbaka då han hade upplevt det vi faktiskt trodde vi skulle göra när vi kom hit. Vi trodde de skulle göra glädjehopp när de dök upp två svenska arbetsvilliga tjejer hos dem och ge oss jobb på stört, än har vi inte märkt något av detta, men det kommer nog. Han tipsade oss om att skriva in oss på olika bemanningsföretag också, så de gjorde vi på stört.

Vår fredagskväll har alltså spenderats på vandrarhemmet, omringad av massa konstiga kineser, ryssar, norrmänn, men även bra svenska människor. Vi har suttit vid en varsin dator, sökt job och boende samtidigt som vi har lyssnat på norska versionen av "så ska det låta" från tv:n. Själv så längtar jag efter frukostbuffén som serveras här på mornarna.

Isa går btw på pencillin för hon har en början på halsfluss. Vilket gör att Ewe sover dåligt, varför?! Jo fröken tar väldigt djupa andetag och övergår sen i snarkningar.. till råga på detta så har vår rumskompanion ingen respekt alls när det gäller att vara tyst på kvällen, Jag har ALDRIG hört någon borsta tänderna och gurgla vatten så högt förut?! Så inatt blir det öronproppar, ja.. man är väl rutinerad! ;)


Kos & Klem på er!

/Penntrollet och Snarkulla

Destination Trondheim

Humöret är lågt, jag är less och hoppet dalar... Men det kan även bero på hunger.
Vi sitter nu på ett vandrarhem i Trondheim och jag gillar det INTE! Konstigt folk har ockuperat köket så vi kan inte laga mat. Vi får se vad Trondheim har att erbjuda imorgon, hittills är jag inte imponerad.. känns mest motigt!

Men efter regn kommer solsken!

Ny destination

Vi fick ta en natt till på campingen och vår campingvärd vart såååå glad! Det är väl den enda som hittills varit glad att se oss svenskar här, de andra är inte ett dugg entusiastiska och lite negativa. Men han är iaf glad!

Vi ska bege oss ner på Nav nu och använda deras telefon, ringa lite jobb i trondheim och trysil och se hur det går. Vi har ett napp i Trysil, dock halvtid men det är ju bättre ä inget isf. Så vi får väl se, i Röros kan vi inte stanna iaf, dom vill itne ha oss här!

Men vi sa ju från början att det var ett test, att vi får se om det går eller inte :)

/ Penntrollet

Det går trögt nu...

Isa hade ett sånt där moment igår när hon kom med en av sina kommentarer. Man kan tro att hon redan glömt det svenska språket. Vi var in på Narvesen och sökte jobb och pratade med en väldigt trevlig tjej som förövrigt erbjöd oss en lägenhet. När vi kom ut därifrån kom kommentaren..

Isa: Vet du? Jag trodde först hon pratade svenska, men det gjorde hon ju inte!
Jag: Isa, hon pratade skånska?


Det går iaf lite halvbra för oss, ena stunden går det bra och vi får napp på lägenhet men då sjunker man sakta neråt igen då man endast får nej på jobbsökandet och det enda som verkar finnas är helgjobb. Det kan man inte leva på. Vi får se hur det går idag och bättras det itne får vi böja planera om helt enkelt.

Förövrigt har vår husmus dött. Vår campingvärd som verkligen tar hand om oss åkte och köpte råttfällor och satte ut här inne. I natt vaknade jag av en smäll, vilket betyder att husmusen gick i fällan, han/hon kunde inte motstå osten.

Nu ska vi se om vi har någon bättre lycka idag, packa ihop grejjerna och bli bostadslösa... To be continued!

/Penntrollet


Ljusdal-Röros

Jag ska ta tag i bloggandet nu när jag inte är på hemmaplan, så jag kan uppdatera er alla. Mamma bad mig att ta tag i bloggen nu :).

Äntlingen framme! Förstår inte hur jag orkade åka 15 timmar till Kleppe för ca ett år sen utan problem, idag lessnade jag innan vi ens kommit över gränsen, men jag höll ut.

Just nu sitter Isa och jag med båda fötterna på stolen för att slippa nudda golvet. När jag stog och skypade med mamma efter mycket om och men så springer det en äcklig mus runt på golvet. Jag hatar dom! Var nyss in och pratade med stugägaren men han sa att vi får nog leva med det inatt för han har nog ingen musfälla :S?! KUL. Detta är nuläget men jag hoppas han fixar fram en råttfälla lr något annars blir det inte mycket sömn här inte.

Planen var att åka till Trondheim och söka boende och jobb men på vägen ändrade vi oss och åkte till Röros istället. Inte lika långt och ett lite mindre ställe vilket resulterar i lite billigare hyra och sådant. Väldigt kallt här, känns som -20 grader och de har en del snö, så min vinter har redan börjat då. Mysigt men känner att jag har med mig lite för dåligt med varma kläder och att vanan för kyla inte riktigt finns.. jag som tyckte det var kallt hemma. :)
Dock hade dom inget vandrarhem här så vi fick hyra en stuga på en camping, vi fick rabatterat pris och en stor fin stuga med kamin som vi eldar i nu. Dock den där äckliga musen som springer runt här då. Nu ska vi skriva ut CV:n för att imorgon bege oss in till centrum och söka jobb och boende. Röros är förövrigt mysigt och lagomt stort tror jag, iaf om man vill lyckas spara pengar.


Tar en bild från Google, detta är Röros!




/ Penntrollet i Röros, Norge


Penntrollet goes crazy?!

Imorgon tänker Isa och jag ta ett wildcard och ta superbilen iväg på nya äventyr, norge. Blir väl lite nygammalt men de blir en ny stad iaf. Vi chansar på trondheim och ser hur det går.

Jag behöver detta!

Men jag är blödig som vanligt och hatar att säga hejdå, därför är det bra att detta blev spontant och jag knappt hunnit berätta för alla. PLUSS att gör inte jag värsta grejen av det så kanske inte alla andra gör det och så blir det lättare. OCH jag tänker åka hem så fort jag känner för det, vare sig det är bara för två dagar! Planen är inte att det blir långvarigt boende där utan mest för att göra något och tjäna pengar.






/ das Penntroll


Frukost buffé alá Penntrollet


Utgång i lördags.. igen! Men jag gillart, iaf att dansa. Körde lite dance battle och lite affro powerdance här hemma så jag var helt slut innan vi ens kommit ut, men jag orkade med att slå klackarna i taket ändå.


Så där spralligt glad och lycklig så skjutsade min efterlängtade bästaste Josefine Owetz hem mig. Söndag och jag vaknade pigg som en nötkärna, tog en promenad och sen gjorde jag en alldeles egen frukost buffé till Isa och mig. Snällt av mig va? Så himla, himla gott och så mysigt att göra en söndag sådär och sen bara sitta och slöa. Jag gör hellre det än att jag går och köper en fet Pizza, frukost är ju det bästa på hela dagen. Speciellt om de är buffé.. Jag tror jag ska göra det till en liten tradition, söndagsbrunch liksom?! Jätte inne i USA ;)



RSS 2.0