She's a good girl, crazy 'bout Elvis....


Lyckorus!


Jag är så lycklig, jag är sååååå lycklig! För jag har världens bästa vänner och familj, det är svårt att beskriva hur glad jag är att jag har dom, jag har försökt mig på det många gånger när jag var i norge, när jag kom hem men det går liksom inte, obeskrivligt. Men sen är jag lycklig för jag kommer få göra gesällen i oktober trots allt, det är sant! Så nu är det hårdträning som gäller och jag kommer vara bosatt i sthlm för en tid framöver, obestämt.

I dag: Umgås med några utav de allra bästa.
I morgon: Back to Stockholm!

Ha det gott!

Snattare/alkolist


Blev kvar längre i Stockholm, jag har ändå inget speciellt att göra hemma och det jag har att göra kan jag klämma i hop på några dagar i stället så jag slipper dötiden. Så i dag bestämde jag mig för att kika runt på stan, se om det fanns något roligt. Visst kan det vara skönt att shoppa själv, det går mycket fortare då men man har ingen att diskutera med, ingen som kan säga att "den där satt verkligen skit fult/snyggt". Så jag bestämde mig för att iaf vänta med att leta jeans tills jag inte gick själv, då måste jag absolut ha någon som kan se med andra ögon, jeans är viktigt och det är mycket man ska tänka på för att de ska sitta snyggt, hålla bra, inte töja sig m.m.


Till saken, ni undrar säkert över min rubrik och ja jag har ju haft lite dåligt om pengar eftersom norgepengarna inte kommit så jag har börjat snatta och tänkte, det är ju lillördag i dag också... Nejdå, jag bara skojjas med er, skulle aldrig snatta och alkolist det är jag inte heller, jag kan till och med ha roligare ute på krogen nykter sen säger ju min mage ofta i från också så det skulle aldrig funka;).
   Men när jag efter en lååååång omväg hade tagit mig till Götgatan och gick in på H&M så började jag kika på smycken och märker att det står en man där som inte ser nykter ut och inte helt trovärdig ut heller för den delen. Bakom en pelare står en securitasvakt och har full koll på den onyktra mannen hela tiden. När han kikat ett tag på mannen så går han och ställer sig mer synligt så att den onyktra mannen ska se honom. Då utbrister fyllot:
-Så dyker du upp bara så där! Nu tappade ju jag kämpaglöden helt, fattar du inte det?
Vakten svarar då:
-Jag står bara här och gör bara mitt jobb.

När jag hörde fyllots uttalande höll jag på att börja skratta rätt (Hur ofta brukar en snattare svara så i stället för att försöka förklara bort allt?) ut men höll mig och smög istället i närheten för att se om någon mer rolig kommentar skulle komma eller om han kanske skulle dra åt sig alla halsband och springa trots att han inte hade någon chans. Han fortsatte att kika på smyckena, vinglandes. Då kommer en kvinna in och säger:
-Allt det här är mitt fel! Det är jag som är sen.
vakten tittar konstigt på henne men fortsäter hålla koll på fyllot. Fyllot svarar:
- Bra att du är här, alla bara glor på mig, speciellt han där så jag tappade helt och hållet kämpaglöden.

Konstiga människor tänkte jag och traskade ut...till de andra normala folket;)! 


Jag har frihet i blicken, precis som du

Åter i Stockholm, försöker lösa det här nu. Efter lite diskussioner med bland annat Cicki så har jag kommit fram till att låta saker och ting gå som det går, löser det sig inte så är det helt enkelt inte meningen och då kanske jag ska sluta trotsa det. Det var nog det jag behövde höra och det jag ville höra för det känns inte alls jobbigt längre, ingen klump i magen. Det löser sig, på ett eller annat vis så får vi se vart jag hamnar då helt enkelt. :) Promenad med fikapaus i går med Josefine i staden, jätte mysigt och välbehövligt. Vi har mycket att ta igen sen tiden jag var i Norge, även om jag inte var borta så länge så var det för länge när man är van att ses massa gånger och prata i telefonen jämt. Man uppskattar små saker som att bara kunna plocka upp telefonen och ringa vem som helst nu när man är hemma utan att det kostar en förmögenhet.

Även om  jag har många drömmar och många saker jag vill göra så känns det ändå nu som om jag vill hamna på en bra salong, få bra erfarenheter och utvecklas, det är Prio 1. Man blir inte en duktig/proffsig frisör över en natt precis.

Nu ska jag ta och klä upp mig lite och bege mig ut mot bromma, vad som väntar där... den som frågar får svar:)

-Att fånga en fjäril...

-Bra låt, bra artist, BRA helt enkelt!

flyta med eller sjunka till botten?

Kände att det förra inlägget kanske kan uppfattas lite negativt och just då var jag nog väldigt negativ eftersom beskedet nyss hade nått mig som en smäll i ansiktet. Men nu, nu skrattar jag mest, eller skrattar och skrattar. Men som jag fått höra undrar jag "när ska jag börja få flyt"? Jag kanske har de men jag märker det inte just då och tar inte vara på rätt tillfällen. Världen går inte under och det finns värre saker som kan hända, tar det med en klackspark.

Det känns som att det finns en mening med allt så det finns nog en mening med det här också. Löser det sig så gör jag det bra, löser det sig inte så är det helt enkelt inte meningen att jag ska göra det här och det var då bara meningen att jag skulle inse det. Upp som en sol, ner som en pankaka och upp igen som min bror brukar säga:)

Hemfärd i morgon! Nu ska jag fortsätta kolla på idol och skratta en skvätt.

Ha de gott!


Crossroad

När ska saker och ting börja flyta på som det ska för mig? När ska vägen till saker och ting bli rak, bakom varje hörn finns ett nytt berg. Jag är så glad att vara hemma hos mina kära men man kan inte leva på det, man måste jobba, utvecklas och upptäcka nya saker. Min plan var nu att åka hem från Norge, satsa på gesällen i oktober för att sedan åka på nya äventyr. Då skulle jag slippa anpassa mig mer efter gesällen. Nu går nog den planen i botten, jävla gesäll! Den ställer mest bara till det för mig, är det ens meningen att jag ska ha den då? Jag vet inte, börjar fundera på att det inte är det.

När jag ÄNTLIGEN hade tagit ett beslut(väldigt stort för att vara mig) och jag klappade mig själv på axeln för att jag gjort det, då kom ett stort berg ivägen som jag nu måste fundera hur jag ska ta mig förbi, springa förbi det och strunta i allt? Eller ta tjuren vid hornen och börja klättra upp för det och lägga om min plan? För att klättra över ett berg tar längre tid än om vägen hade varit rak, utan berg.

Det här hade kunnat vara ett lätt beslut om jag hade haft ett jobb, boendet hade vart som det är nu och jag inte redan hade planlagt vintern att åka på nya äventyr. En månad klarar jag mig utan jobb och inkomst men ett halvår kan bli svårt. Inte bara för inkomsten utan också för rastlösheten.

Nu ska jag sätta mig med Lars W och försöka komma på en bra resväg för att komma förbi det här berget, jag tar gärna emot tips!?

Mening

-Utan kärlek skulle människors drömmar sakna mening.

Sant, så himla sant!

Stockhooooolm!

Nu är jag ute på nya äventyr, ett kort äventyr men egentligen alldeles lagom för mig. Jag är i Stockholm för att ta gesällen den 24-25 oktober och tills dess ska jag träna, träna, träna. Varför jag inte gör gesällen i gävle som är närmare är för att jag har en salong här i Stockholm som hjälper mig med det jag tyckt varit svårt, att hitta modeller och sedan ska hon också ha koll på mig undertiden jag tränar så att allt går rätt till, sånna salonger är svåra att hitta men jag har hittat en:).

Så nu ska jag bege mig dit för att planera och prata med Frida som ska hjälpa mig. Sedan ska jag ringa till en annan salong som sökt mig, ett möte kanske? Sen kommer allt det tråkiga, jag måste skriva in mig på arbetsförmedlingen, gå med i a-kassa, fixa med a-kassan från norge, ringa försäkringskassan och skatteverket. Barar massa tråkigt som jag inte fattar ett dugg av, det är faktiskt en del saker som måste fixas både innan man åker till norge och efter, inte mycket men tråkiga saker som då känns som mer än vad det är.

På fredag fyller Carro 25 så jag ska hinna med och köpa hennes present i dag också;). Förhoppningsvis även träffa Josefine, så fort som möjligt iaf! :DPakt

Nu ska jag ingå i en pakt med mig själv och min mage, eller en ny pakt skulle jag kanske säga eftersom jag får ingå i pakter med den hela tiden. Jag har bestämt mig för att försöka med godis och andra sötsaker, har märkt nu att jag får så ENORMT ont av det och i går var det nog eller i dag, när det onda sitter kvar när jag vaknar, då vill jag inget mer. Varför jag skriver om det på bloggen är för att då vet alla/många och jag slipper förklara för alla (sen kanske någon får påminna mig då och då;)). Jag har ju tidigare klarat av att sluta med chips, Pizza och annan snabbmat så det borde ju gå med detta också. Fast svårare kommer det säkert vara eftersom socker finns i typ allt och sockerberoendet blir då svårare att dämpa, men jag har smygstartat på den fronten. :) Det finns självklart undantag men inte kommer de vara många iaf..

Hoppas det går bra och att magen mår bättre av det, för så ont som jag hade i går vill jag inte ha!

Beslut!

Tänka sig, jag har nu tagit ett beslut, ja faktiskt! Jag som nog är bland de veligaste personerna i världen, men jag tror jag börjar lära mig de här nu. Jag ska ta gesällen i oktober, kommer vara boende i en månad i sthlm, vad som händer efter fet är inte riktigt säkert eftersom jag har några alternativ men man får ta en sak i taget. Att jag tagit ett beslut är en stor grej, nu får dom andra ligga lite på hyllan ett tag, jag får känna efter helt enkelt.Tröttnar aldrig på den här låten! (Howie Day-Collide)
http://www.youtube.com/watch?v=IlzcVjzlfeI

By the way...

Så är jag hemma nu. Ja, hemma, HEMMA i ljusdal. För obestämd framtid då, kan bli en vecka, kan bli en månad, kan bli ett år, kan bli föralltid. Jag har ett beslut att ta och jag har några dagar på mig att bestämma mig.

Jag är iaf vääääldigt glad att vara hemma, fatta vilken känsla det var att se allihopa, obeskrivlig lycka!

RSS 2.0