Panikpackning

Gårdagen slutade inte riktigt som planerat.. Jag åkte på glöggfika hos Helene och Robert i skogen med Josefine och Pilly. Sedan var planen att åka hem, äta middag med familjen och sen bara vara hemma och ta det lugnt. Så vart det, fram till ungefär halv elva då Storasyster kommer inklampades här i Sörkämsta och säger "klä på dej och så följer du med ut".. efter lite fundering så gjorde jag det, även fast jag sagt att nu fick det räcka, fram till juldagen eller så:P. Jag höll itne riktigt det löftet, men det var det värt. Jag bestämde också att jag absolut skulle vara hemma senast halv tre så jag skulle kanske kunna buda hem en billig biljett till sthlm på tradera, ICKE! fyra-halv fem var jag hemma och somnade nog inte förän sextiden(då jag egentligen skulle gå upp för att få dend är billiga biljetten, men det orkade jag inte). Men som sagt, det var värt det för jag hade väldigt roligt!

Eftersom jag börjar jobba i morgon så beger jag mig till sthlm i kväll och håller därför på att panikpackar. Vet inte varför egentligen då jag har flera timmar på mig innan tåget går men jag fick bara en sån där panikkänsla och har nu nästan slängt i alla kläder och grejer i väskan. Inte så stor koll på vad som är med och inte, detta bådar gott ;). Tur att jag kan åka hem lite hur jag vill om det skulle fattas något iaf. Tungt att sätta sig på tåget, ogillar att åka själv och ogillar att jag kommer få GÅ själv från centralen och att det kommer va sent innan jag kommer hem... Tänk positiva tankar, tänk positiva tankar :)


Nu ska jag fortsätta mitt panikpackande och sedan slänga i mig någon mat, kul att hela familjen är nere på julskyltning och inte hinner göra mat innan jag åker, jag hade tur som ens kommer få skjuts..

Vänskap


trubbel i paradiset!

Jag är fortfarande hemma i Ljusdal. För det första så har inte salongen kunnat öppna när dom skulle och för det andra är vi inte överens om en sak, lönen! Jag tog liksom inte gesällen bara för att jag tycker det är roligt att vara nervös eller för att jag tycker det är kul att lägga pengar på en papperslapp. Okej, jag tog den mycket för att jag skulle känna mig nöjd och klar, den delen skulle inte stoppa mig mer och självklart för att det är något som vsar att jag kan det jag gör. Men en annan grund var att skillnaden på lönerna med och utan gesäll är ganska stora och vem vill inte ha mer lön liksom? Det är detta vi är oense om, hon vill ge mig den lönen man ska få när man inte har gesällen och säger att jag har fel trots att jag läst igenom hennes avtal(som är samma avtal som handelsfacket har), pratat med både frisörer med gesäll och utan gesäll för att jämföra lönen och sist men inte minst pratat med handels och frågat vem som har rätt. Eftersom jag gärna vill slippa blanda in dom så fick min chef en chans till, men hon verkar inte ens villja kolla upp om hon har rätt utan jag har FEL! Fast jag vet att jag inte har det. Så jag får se hur detta slutar..

Jag hade kunnat gått med på att tjäna liite mindre än vad jag ska bara för att det är en sån bra salong och en sån bra merit. Men skillnaden är som sagt stor. Det handlar om att antingen hyra in mig i ett litet, litet rum en bra bit utanför stan för att kunna leva någorlund men utan att kunna spara pengar. Eller kunna hyra iaf en liten lägenhet (kanske inte mitt i stan), spara en slant och leva gott, roa mig och annat. Så stor skillnad är det alltså!!

Känns dumt att tacka nej till en sån här bra salong bara för lönen, men hur seriös är dom om dom går emot kollektivavtalet isf? Jag är kluven och det handlar inte så mycket om att jag inte har jobb om jag tackar nej för det har jag, inte lika bra salong men bättre betalt. Så tjäna så som jag ska, inte få lika bra meriter men rätt lön eller tjäna dåligt(slava) för att det är en bra salong och en bra merit? Jag är kluven, väldigt kluven!


Det finns alltid ett men i min värld...

Big girl in a big world!

 Hemma i Ljusdal ige efter en massa åkande fram och tillbaka till stockholm, men ack den som ger sig! Jag provjobbade åt Sachajuan i Måndags(vilket jag aldrig trodde jag skulle få göra, jag var nöjd med att jag hade fått vara på intervju). Jag tyckte det gick lite så där, jag kände att jag inte riktigt visade mitt bästa. Fast det räckte tydligen för jag fick jobbet :D!?! Jag är fortfarande i chock och fortfarande sprudlande av lycka. Dock finns det alltid ett men, men det hade jag tänkt lösa :).

I kväll blir det familjemys med idol för att ladda upp för i morgon. Ska börja med att fira Marcus som fyllt år för att fortsättningsvis bli firad själv av mina gullhönor.

Jag hörde Emilia-Big, big world i dag på radion och jag måste erkänna att det kom en och annan liten tår, den låten spelades nämligen under ett speciellt tillfälle när jag var i Norge. Därför lägger jag upp den här :)
/ The read head!


Leona Lewis-Run

...

To think I might not see those eyes
Makes it so hard not to cry
And as we say our long goodbye's
I nearly do

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear

Louder, louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say

Halloweeeeeen

Jag hoppade över utgång och allt som hör därtill i går och det kändes skönt. Det blir fler gånger och det brukar oftast hända ungefär samma saker ute här i Ljusdal;). Inte för att det inte kan vara något positivt men jag kände inte för det i går. Jag brukar jämt ha roligt när jag är ute, vart jag än är men i går kände jag bara, näääää.

Nu är jag nyfärgad, känns väldigt bra! Hela frisyren blir bättre utan utväxt. Detta får jag tacka min lillsyster/"lärling" Izabelle för;). Nu fattas bara en klippning, men det överlåter jag till någon av mina frisörvänner och det brukar bli Josefin som får göra det.

Har arbetsintervju och provjobb i veckan. Jag är faktiskt nervös :S. Fast samma sak gäller här som på gesällen, det enda jag kan göra är mitt bästa! Men jag är nervös för dom inte är med i frisörföretagarna också, det behöver inte vara dåligt men jag har dålig erfarenhet av det.

Hade iaf världens bästa födelsedag och fick väldigt bra presenter som jag är så tacksam för! Bland annat Winnerbäck i December, som jag väntat! Nu letar jag bara efter ett par speciella skor som jag vill ha och jag har sett dom i butik tidigare men nu när jag letar efter dom är dom som bortblåsta?! Så jag letar vidare helt enkelt:)


RSS 2.0