Bollnäs


I dag vart det en liten tripp till Bollnäs med min mor. Åkte runt lite på lite olika affärer bara och mest hängde efter jag, kul att åka i väg lite bara så där:). Sen tänkte ju jag vara duktig och överraska antingen Lina eller Christina på deras jobb i dag då, på Salong Donna, men med min vanliga tur så jobbade ingen av dom i dag:/. Men de blir fler gånger!

Min första dag på mitt nyttiga liv som avrar ett litet tag framöver gick iten som det skulle direkt. Det var inte det att jag iten höll mig inom ramarna för har ajg bestämt mig för en sak brukar jag göra så också, även fast jag lätt får beslutsångest;P. Det var mer så att jag fick svårt att få i mig något. Vet inte om det beror på att det är en omställning för kroppen, allt party och dålig sömn på sista tiden eller om jag helt enkelt blivit sjuk? Det känns mer som att jag gått och blivit sjuk eftersom jag redan i morse när jag klev upp var alldeles yr och illamående men tvingade i mig mat iaf och iten blev det bättre. Om det så skulle vara allt festande så är det ju lite konstigt eftersom jag mådde hyffsat bra i går och till och med orkade åka i väg och träna och sånt, höll ju i gång hela dagen. Menmen, förhoppningsvis så var det bara något som satt i för dagen, jobbigt att strosa omkring i Bollnäs en hel dag då bara, men jag höll ut:).

Nu blir det film och troligen lite snoozande i soffan :)

We're playing with fire


Brolle är någon som spelas ofta för mig nu, han är faktiskt riktigt, riktigt bra. Hans nya låt "Det är hon" är snart sönderlyssnad;P men den är ju såå bra! Mysig, sommrig på nått vis. Tillsammans med Lars Winnerbäck, Jason Mraz, Lifehouse och annat smått och gott så blir det jätte bra.

Så vart det utgång i går då i Ljusdal, billigt inträde och trevligt sällskap så var det klappat och klart. VArt bjuden på grillat hos Lovisa efter att ha vart och firat min systers barn. Hos Lovisa var även Josefine, Lilly och Helene s de var alltså vi som gick ut och gjorde krogen osäker, sedan kom Mathilda och gjorde oss sällskap :). Inte så mkt folk som jag trodde de skulle vara faktiskt, men vi hade ju kul iaf vi. Efter stadt så vart det hundra års väntande på att Kristin och Frida skulle få tag på sina kebab, kändes som man stog i den där kön hur länge som helst och ändå stog inte jag där hela tiden. Sedan åkte vi vidare hem till Frida för efterfest och faktiskt så kände jag mig rätt sliten redan innan jag gick ut. Så när krogen stängde var jag trött, men vart ändå hos Frida till runt klockan 5:00 snåret någon gång och när jag kom hem då var sängen väldigt, väldigt lockande och där slocknade jag på en gång. sååå skönt! Hade tänkt mig att jag för en gång skull skulle sova länge i dag, sova ut! Men så blev det inte. Runt klockan 9 vaknade jag, klarvaken, rastlös som jag alltid blir så där dagen efter. En låååång promenad med mamma vart det då, sedan har jag nyss vart och tränat med Linda och nu väntar en lite kortare promenad med Kristin. Prata lite om gårddagen och annat skoj:).

I morgon tänkte jag börja dagen på mitt "nya" liv. Sprit blir det itne på ett tag nu, känns det som iaf, kroppen är rätt sliten och det är liksom itne lika roligt för tillfället. Nu blir det motionera och äta sunt som gäller, hårt i 2 veckor framöver sedan får jag se vad som väntar. Linda som hjälpt mig lite med detta så får se vad de blir efter den här "kuren". Skönt ska det bli iaf :)!

beslutsångest.....


Ja de tlever jag med för det mesta, inte alls skoj. Just nu har jag "typ" bestämt mig för att inte jobba i gävle i sommar för att jag ska satsa på körkortet. Tråkigt på ett vis för då tänker säkert ni där nere i gävle att jag itne kommer komma ner, men det tänker jag, jag är bara lite friare då. Jag kan åka när jag vill, ni jobbar ju de flesta ändå på dagarna så då kan vi iaf inte ses, men sen kan jag vara där. Just därför vill jag ju på ett vis åka dit i helgen, men kan inte:(. Jag saknar er tjejor, nu börjar verkligheten komma i kapp mig i alla fall, jag har faktiskt börjat förstå nu att det är slut. Det är därför jag vill ta varenda tillfälle i akt att träffa er för er vill jag inte mista och det kommer jag itne göra heller, jag tänker iaf inte släppa taget! Det som är bra med att jag inte kommer jobba i gävle i sommar är då att jag 1. kan satsa på körkortet, 2. kan göra allt det jag vill göra utan att behöva ta ledigt, 3. vara ledig och fri i en månad innan jag börjar som trainee förhoppningsvis. Det är ju lite tråkigt att jag då inte får i hop några pengar, men det ska jag försöka lösa på något vis:). Men, det är inte riktigt klart detta beslut, som jag sa.. Jag har beslutsångest!

Nää nu sitter jag bara här och grubblar om jag gör rätt val eller inte så det är nog bäst att slänga huvudet på kudden.
God natt gott folk!

Glad Midsommar!


Om en halvtimme eller så beger jag mig upp mot hennan till Josefin Eklund, det är där jag kommer fira min midsommar. Först lite fika med familjen sen bär det av uppåt. Där väntar lekar, matlagning, gemenskap och annats koj, även några utav mina klasskompisar kommer vara där:D, det är nog det bästa med det hela!

Ha en underbar midsommar!

/ Evelina Andersson

Drömmar, drömmar, drömmar!

Nu var det exakt en vecka sen vi satt hemma hos mig några stycken. Några skulle ut, några skulle vara nyktra. Vi hade precis varit hos Lisa och haft grillning med klassen och bara myst, vi bestämde oss för att utnyttja tiden så mycket som möjligt. Den sista tiden:'(!  usha, usha.. vill inte tänka på att det faktiskt är över, samtidigt som jag vill. har itne hunnit fått ur mig allt gråt och all llycka än känns det som. det kommer väl, så småningom;P. Är grymt glad att ha allt med skolan överstökat, men det är så himla tråkigt att man då måste splittras som klass, men vi ska hålla kontakten ändå, visst? Annars klarar jag mig inte, inte utan er.
  
Min lycka över att skolan är över kommer nog komma den dagen då jag kan börja göra allt jag vill, uppfylla mina drömmar. Just nu blockerar körkortet och gesällen mig för att kunna flyga ut på nya äventyr i andra länder. Men som det ser ut nu blir det nog vidare utåt närmare vintern, efter gesällen, Norge är nog mitt första mål. Tjäna i hop lite pengar så att man sen kan åka vidare någon annanstans, kanske semester, kanske resa runt i olika länder eller kanske volontär, det är något jag verkligen, verkligen vill göra. Åka till afrika, indien eller något annat land och vara volontär där. Jag vet att pengamässigt är det inget bra, men jag tror att det är en upplevelse, en bra lärdom och jag vill verkligen göra det. vad blir det sen då? JO sen vill jag ju vara au pair i USA i ett år, sen blir det nog österrike någon gång under 2009;), Lumpen skulle jag faktiskt vilja prova på också, när vet jag ej. Det finns så himla mycke jag vill göra, hinna med och det ska jag! så jag är därför glad att vara fri från skolan för att jag nu kan börja uppfylla mina drömmar!


Körkortet är jag ju på god väg med, teorin är avklarad och håller på med körningen nu så det blir nog det med även om det har kännts lite motigt i bland. Gesällen är nog också på gång, som det verkar kommer jag troligen få en lärlingsplats på en salong i Augusti och fram till oktober, då ska jag hårdträna! Sen när det är över, då känner jag mig fri:)!

Nu ska jag ta och slänga mig in i dushen så fort fotbollen är över, sen slänga mig i sängen och sova som en stock för att kliva upp i morgon för ännu en körlektion. Hoppas det går fort nu så jag får körkortet och har ett litet mål urvärlden.

Sov så gott nu gott folk!

Fullt upp, fullt upp

Jag har vart lite dålig på uppdatering men jag har mina skäl. Min dator slutade nämligen fungera första dagen på studentveckan och jag kunde därför inte dela med mig av mina fina minnen.

Måndag: Brännbollsturnering i boulongern. Vi började med att ha bäst poäng i hela första omgången av ca 40 lag. Andra omgången spelades mot ett lag med ca 19 killar och en tjej, vi spelade oss då till final fast mot detta lag igen. Tyvärr kom vi två men vafan. Jag är huuuuuur nöjd som helst. 13 tjejer som gick dit, utklädda till karlar och skulle bara spela för skoj skull. Vi tog oss upp till andra platsen av som sagt ca 40 lag då vi var några av de få lagen med endast tjejer, pluss att våra motståndare i finalen hade två basebollspelare i sitt lag;). Som pris fick vi ett spritbord på efterfesten Goya, mkt fint och vi firade på rätt bra. Så klart lyckades även denna gång någon i klassen att bli skadad, sist var det Lisa som skrapade hakan i asfalten, den här gången avr det LIna som fick en flaska kastad på näsan så den vart bruten.

Tisdag: Efter en hård kväll på goya var det dags att gå till skolan vid tio för att titta på nostalgibilder med klassen. Sedan vid tolvtiden bar det av ner mot stan, utklädda till krigare. Nu var det traditionella vattenkriget i gång igen. Men när vi är på väg ner på stan med vattenpistoler och hinkar i högsta hugg möter vi massa blöta människor. De alla sa att vattenkriget typ var slut, började för en timme sen. Vi hade alltså fått fel information, men vi gick ner i alla fall, vi kunde ju ha kul med varandra. När vi kom ner var det ändå mkt folk kvar, så blöt det blev man, han nog itne ens gå 5 minuter innan man hade fått typ 3 hinkar vatten över sig. Även denna kväll vart det efterfest, fast på hangloose. Denna kväll hade även de flesta i klassen bangat, det vart Jag, Lisa, Elin och Carro från klassen som gick ut bara. Men Linda och hennes två kompisar Emma och Lisa följde med också. Ingen vart skadad denna kväll faktiskt;)

Onsdag: Grillning hos Lisa med hela klassen. Vi spelade lite spel, myste och bara var med varandra, kvalitets tid:). det var jätte mysigt. Senare på kvällen var det fortfarande några som var på att gå ut, Lisa, Elin och Carro så kalrt;). Då blev det förfestande hemma hos mig men för min del blev det faktiskt lugnt, kände mig itne så pepp.

Torsdag: Middag hos Ewa Marja, suuupergod mat som hon själv hade lagat till alla oss i klassen. Vi fick även godis och efterrätt, sånt går hem hos oss frisörer;). Vi hann även med en liten slags tipsrunda och prisutdelning på det och på vår säljtävling som vi hade haft i skolan, jag lyckades få tag i en väska att ha alla mina saxgrejjer och sånt i:). När vi satt på bussen hem och sa hejdå kom jag på att edt här var sista dagen vi sa, vi ses i morgon. I alla fall som klass, dagen efter skulle vi iten vara en klass längre, itne när vi gick hem på kvällen, men för mig kommer ni alltid vara det! Det blev sedan lakanmålning hemma hos mig med Lina och Christina, vi behövde lakan till flaket.

Fredag: Den stora dagen, dagen med stort D, vad man än vill kalla det, denna dagen avr den dagen vi alla har väntat på sen barnsben, STUDENTEN. Det började med att stiga upp klockan 05:00 på morgonen för att göra sig i ordning för champagnefrukost i boulongern klockan 07:00. klockan 09:00 vart det sedan fotografering och sedan bar det av till skolan för ett sista hejdå. jag har nog aldrig jobbat så hårt för att trycka tillbaka tårarna, det är så jobbigt att se andra gråta när man vill gråta själv, det avr då vår lärare som grät. Men vi fick ju absolut inte gråta, vi skulle ju ut på trappan, se snygg ut, itne vara alldeles rödgråten i ögonen. När vi alla hade skrivit i varandras mössor och pustat ut efter den jobbiga tiden så gick vi upp till aulan för att lyssna på tal, utdelning av stipendier och sjungande av nationalsång, den blomstertidnu kommer och studentsången. Konstigt nog lät det bra har jag hört. Men stämningen som avr där är oslagbar, 600 lyckliga studenter med vita mössor, ett hav av vita mössor, alla tjoandes och blåsandes i visselpipor, alla var så lyckliga. Sedan var det dags för "den sista måltiden", vi fick studentlunch i matan även här såg man havet av vita mössor. Sedan ner på frisör för att tacka de andra lärarna, bit ihop, bit ihop intalade jag mig hela tiden. Sedan kom vi till den stora Ljusgården som de tkallas, där skulle snart ordningen tas fram, när vi alla skulle få springa ut. När vi kom in där var det helt sjukt, vilket jubel, det är svårslaget och svårt att beskriva. Klockan 13:05 springer vi ut, sjunger vår ramsa, möter våra familjer med de fula/roliga/söta plakaten, sedan tågas det genom gävle. Sedan var det hem och umgås med familj och vänner, klockan 19:00 var det dags för flakåkning, ännu hade itne min klump i halsen släppt. Vi åkte runt till alla olika familjer som bodde i gävle och i närheten och fick oss en matbit och något drickbart, sedan åkte vi vidare sjungades på studentlåtar med dunkande musik i bakgrunden. ca klockan 00:30 var det dags att gå ut på krogen, nu trodde vi att vi skulle splittras, men vi höll i hop tills vi alla gick hem, då splittrades vi, utan att säga hejdå. Vissa hade jag redan hunnit krama om flera gånger och sagt hejdå till, men tårarna fick stanna i ögonvrån.. detta skulle vara lyckligt. Jag har i alla fall aldrig fått eller gett en sådan hård kram till någon som jag fick och gav då, man ville itne släppa. Jag skulle kunna skriva så mkt, hur mkt jag saknar er alla redan, att jag inte kan fatta att allt detta är över?

Lördag: klockan 10:06 sätter jag och Josefin oss på tåget mot Ljusdal, 12:00 var jag hemma och fick en ltien mottagning av mina kusiner och familj. efter lite vilande och påfräshning så började min sutdentmottagning med släkt och vänner. Presenter vart de, bara bra presenter, är hur nöjd som helst. senare på kvällen bar det av på krogen även denna kväll, sjukt kul var det!

Söndag: äntligen vila! sjukt slut efter veckan, eller veckorna eftersom det börjades redan förra veckan, men det var det värt, man tar ju bara studenten en gång!

I dag har jag faktiskt börjat att köra på körskola, för första gånge, duktigt va? jag tar ansvar och tar faktiskt tag i sakerna jag lovar, Men jjust nu vill jag bara ha körkortet och klara gesällen så jag har de tur världen, sen kan jag göra vaaad jag vill.

Nä nu ska jag sova, jobbig dag i dag och ännu värre i morn, avr föresten på återträff och hejdåträff på vintergatan. dom flyttar ur lokalerna som jag spenderade mina tre högstadieår i :/. sjuuukt vad tiden går fort.

ha ed bra och njuuuuut!

Det luktar gammal näver och använd kvinna ?


Det var nog den roligaste repliken jag hört på länge, den hörde jag i går när en kille skulle få smaka på josefines väldigt, väldigt fina vin haha. Jag vet inte riktigt hur det luktar då men tydligen luktade hennes vin så.  I går åkte jag hem för att hämta massa saker till gävle inför studentveckan och tänkte mig en lite lugn kväll, kika in på krogen men fortfarande vara lugn. Min torsdagskväll spårade ju lite så därför ville jag gärna gottgöra detta genom att vara lite lugnare. Det var jag också, kände mig lagomt lullig, tittade på alla som var jätte fulla på stadt. Men eftersom mina vänner nuförtiden vet att när Ewe dricker redbull drinkar då kan vad som helst hända, ja då tyckte de så klart att jag skulle dricka en sådan. Jag tackade nej till en början men efter ett tag tänkte jag att äsh, det kanske var en engångsföreteelse sist. Men nu har jag det bevisat. Evelina Andersson ska INTE dricka redbull drinkar, då blir hon inte snäll och kan häva ur sig det mesta, ltie smått och gott. Så ni vet nudå, bjud mig inte på sådant! Om ni itne hört om min lite galna torsdagskväll så kan jag ju säga att jag även då drack redbull drink och då var jag inte nådig. spydig, arg, men samtidigt hade jag sjukt kul.. konstigt va. Morgonen efter var itne lika rolig då jag vaknade upp till ett rum som såg ut som ett bombnedslag, hur hade det blivit så. Jo jag hittade inte min telefonladdare och eftersom jag redan var arg så blev jag argare, för att den där jäkla laddaren var borta.


Gårdagen då. Den spenderades med Josefine, Helene och Mathilda till en början. Sedan åkte vi vidare mot hybo på lite förfestande där innan vi intog dansgovlet på stadt. Även fast vi kom dit vid närmare tolvtiden så var det inte så mkt folk, men det spelade ju ingen roll för vi hade ju kul iaf och det droppade in folk eftersom ändå, det var ju trots allt gratis inträde. Efter stadt var jag igång igen, den där jäkla redbull drinken alltså. Mathilda och jag åkte vidare mot Järvsö på efterfest hos Frasse, mkt rolig prick det:). Där slog redbullen till, spydigheten kom tillbaka och jag var itne lika glad längre. Men nu har jag lärt mig av mina misstag, hoppas jag iaf.

Nä nu ska jag gå ut och lägga mig och ta en tupplur på stuttsmattan, man måste ju njuta av vädret så länge det varar. 

Sedan blir det packa väskan med vattenpistoler, champagne, karkläder, studentkläedr och ltie annat smått och gott. I morgon väntar början på studentveckan. Den börjar med brännbollsturnering där man då ska klä ut sig, vi i klassen ska då vara karlar. Sedan blir det efterfest på Goya på kvällen. På tisdagen går vi nog alla med solglasögonen på till skolan i mysbyxor och en stoooor vattenflaska för att packa ut våra skåp och titta på bilder från dessa tre år, och då kommer väl den där floden av tårar att komma igen. Sedan byter vi om till våra krigarkläder och beger oss mot torget för att skjuta sönder våra fiender, haha lr jah med vatten då. Då är det stora vattenkriget i gång, den som iten vill bli blöt lär hålla sig borta från torget på tisdagen alltså. Även denna kväll har en efterfest fast på hangloose, undrar om vi orkar med den, det gör vi säkert:). På onsdagen ses vi hemma hos Lisa för att mysa och grilla, sedan slänger vi oss i poolen! På torsdagen blir det vila skulle jag tro, vi har ju en hård dag framför oss. Men som avslutning på allt detta blir det middag hos Ewa Marja, världens bsta frisörlärare, hon är min idol! Fredag sen, då är det dagen D. Champagnefrukost i boulongern klockan 07:00, det ni. Fotografering med kalssen klockan 08:00. Åter till skolan för lite frukost, pratande, gråtande, nere på frisör. Då ska vi alla säga hejdå en sista gång. Sedan blir det prat i Aulan, lunch i matan (sista måltiden) sedan bär det av, ut på trappan för att sjunga ut vår lycka. Sist blir det tågande genom staden och käka lite med familjen. På kvällen blir det flakåkning för hela slanten och utgång skulle jag tro. Lördagmorgon bär jag mig av mot Ljusdal för att fira min student med familj, släkt och vänner, då är nämligen min studentmottagning. Jag har sen hört att det pratas om utgång på kvällen då, genom att det tydligen är cruising samma dag också. Som ni hör har jag en rätt tuff vecka framnför mig. Men det är det värt, fast man lär nog få gå och rensa levern efter denna vecka haha.


Nä nu ska jag soooooola, hare bra för de har jag!

Söderheimska gården



Nu är jag nästan precis hemkommen från först en helt underbar trerätters middag med den helt underbara klassen. Sedan vart det att sitta och hänga ltie på interpool, inte alla då men Elin, Carro och Linda skulle ju ut så jag och Lisa var dutkiga nyktra och umgicks bara:). I går var det då studenten i Ljusdal, helst sjukt. Jag fattar inte, vi är inte så små som vi tror länge lr? Men jag börjar iaf inse nu att det snart är över genom att jag fick se er alla i Ljusdal stå på trappan och skrika. I går avnjöts också väldigt god mat hos mathilda med lite fika efteråt, sedan bar det av vidare mot Josefine i Järvsö för lite tipsrunda och sedan lite mer fika, mätt blev jag iaf. Vid nio tiden gick skjutsen mot ljusdal, meningen var att vi skulle gå till jonsparken men efter att ha hört historier om att polisen inte var villig att man skulle få dricka i parken och gärna tog det så letade vi upp ett nytt ställe. Taket på judohallen, vi hade bar uppsikt och mkt trevligt också. Jag, Josefine, Lilly och Helene var det som satt och mös på taket. Vi gick sedan vidare på stadt där det var eller blev mkt folk. jag hade iaf sjukt kul även om jag inte var mig själv. Jag vart bjuden på en drink med redbull i och efter den så vart jag lite aggresiv. Alltså var jag itne mig själv, jag brukar jämt vara så glad när jag druckit. Som min vän Josefin Eklund brukar säga så brukar jag skita i allt och alla och jag er ut att aldrig mått bättre, när man ser mig ser man mest tänder. Konstigt att jag i går då var lite åt andra hållet. Men jag hade ju kul iaf, väldigt skoj. Tack alla ni som gjorde min kväll så lyckad iaf och ett STORT grattis till er alla studenter. Nu ni, nu har JAG och min klass bara festen kvar;)

Jag hade ångest när jag vaknade och ville mest ligga under täcket, men efter att ha ventilerat kvällen med Elin här nere i mitt kära Gävle så kände jag att det är då fan inte jag som ska ha ångest, jag ska stå för det jag sagt och gjort, så nu gör jag det. Står för det! Det är tur jag har vänner som kan få mej att fatta i bland att det inte alltid är jag som gör fel utan jag kan även ha blivit behandlad på fel sätt, jag tar lätt åt mig skulden för saker om jag säger så. Det måste jag försöka sluta med, iaf att ta åt mig skulden för fel saker.


Nä nu ska jag försöka sova en sväng, är rätt sliten efter den här veckan och nästa vecka, då kommer jag vara totalt död på söndag, men det är det lätt värt det ;)



But you put on quite a show.
Really had me goin'
But now it's time to go,
Curtain's finally closin'.
That was quite a show.
Very entertainin'.
But it's over now.
Go on and take a bow.

How 'bout a round of applause?
Standin' ovation


Simply the best



Barrunda i går, hur sjukt skoj som helst! För er som inte vet vad det är så kan jag förklara en snabbis. Man köper en biljett som leder till fyra olika barer och till alla dessa barerna går man skolvis och får sedan en drink där. Tillsist så möts alla skolor upp på ett och samma ställe.

Det var som sagt helt sjukt, kuuuuul! Jag bara imponeras av min klass, hur mkt tok det kan hända under en kväll och hur mycket roligt vi alla är med om. Ingen bryr sig om folk runt om, bara vi har kul sen får alla andra tycka vad dom vill, de är det som är det bästa.


kom hem sent i går, upp tidigt i dag och i väg på hemlig resa med klassen. man var ju nästan inte ens nykter när man vakna hahahah. Men det var en upplevelse det med, Elin och jag hade kul iaf, heeeeeeela resan! Nu ska jag kila i väg till tåget snart och åka hem för att se på mina andra vänner i Ljusdal som faktiskt ska stå på trappan och skrika ut sin glädje över studenten i morgon!





- Vi har bara festen kvar!

RSS 2.0